Evenementen

VGOYEN KIKKERTOERNOOI

TUSSENSTAND
Let op deze tussenstand is voor het laatste ’01-08-2023′ geüpdatet.

NaamScoreGespeelde PartijenGemiddelde Punten per Beurt
Arjen422.06
Erik010.73
Harold432.09
Henk460.64
Peter841.98
Perkash031.16
Lambert000
Bart050.93
Joost641.47
Jean421.08
Ronald000
Marcel451.29

SPELREGELS

 1. Het spel wordt gespeeld op een traditioneel biljard. Er zijn dus geen pockets en maar drie ballen: een witte bal, een gele bal en een rode bal
 2. Het toernooi zal één tegen één gespeeld worden.
 3. Alle spelers spelen met de gele bal. Iedere speler gaat in zijn/haar eerste beurt van Akiet.
 4. Elke speler heeft 30 beurten. Als een van de spelers voor deze 30 beurten vijf punten van elk (bij punt 5 genoemde) figuur heeft behaald, ook wel het bordje vol. Heeft deze speler gewonnen. Als de beginnende speler het bordje vol heeft, mag de speler die als tweede is begonnen zijn/haar beurt afmaken. Als de tweede speler ook het bordje vol heeft is het gelijk spel.
 5. De zeven figuren:
  Kikker: de speler raakt de witte- en de rode bal met de gele bal, de volgorde maakt niet uit. Hierbij mag geen van de ballen (tijdens of na de stoot) de band raken.
  Van rood: de speler speelt met de gele bal eerst tegen de rode bal en daarna tegen de witte bal. Bij dit figuur is het toegestaan om gebruik te maken van de banden.
  Direct: de speler speelt met de gele bal tegen de witte- en de rode bal, de volgorde maakt niet uit. Bij dit figuur mag geen gebruik gemaakt worden van banden tot de laatste bal geraakt is. De witte en de rode bal mogen allebei wel de banden raken.
  1-Band: de speler speelt met de gele bal tegen de witte- en de rode bal, de volgorde maakt niet uit. Voor de gele bal de laatste bal raakt, moet er één band zijn geraakt. De witte- en de rode bal mogen allebei de banden raken.
  2-Band: de speler speelt met de gele bal tegen de witte- en de rode bal, de volgorde maakt niet uit. Voor de gele bal de laatste bal raakt, moeten er twee banden zijn geraakt. De witte- en de rode bal mogen allebei de banden raken.
  3-Band: de speler speelt met de gele bal tegen de witte- en de rode bal, de volgorde maakt niet uit. Voor de gele bal de laatste bal raakt, moeten er minimaal drie banden zijn geraakt. De witte- en de rode bal mogen allebei de banden raken.
  Losse Band: de speler speelt met de gele bal tegen de witte- en de rode bal, de volgorde maakt niet uit. Voor de gele bal de eerste bal raakt, moet deze eerst minimaal één band hebben geraakt.
 6. Het figuur is alleen geldig als er van te voren is aangegeven welk figuur de speler speelt en als dit ook het juist gespeelde figuur is. Als er een onjuist figuur of helemaal niets is aangeven, zal de beurt over gaan naar de andere speler.
 7. Elk figuur kan maximaal vijf keer gemaakt worden. Als het figuur vijf keer gemaakt is en de speler maakt alsnog dit figuur, zal de beurt over gaan naar de andere speler.
  Deze regel is geldig tot er bij alle figuren, behalve de kikker, vijf punten zijn gemaakt. Vanaf dit moment mogen alle figuren weer gespeeld worden.
 8. Alle figuren tellen voor 1 punt. Als je van elk figuur een punt hebt worden er 7 bonus punten bij de puntentelling opgeteld. Deze 7 bonuspunten worden ook gegeven bij de tweede, derde, vierde en vijfde keer alle zeven figuren te hebben behaald. De maximaal haalbare score is 70 punten.
 9. Als er een partij van het VGoyen Kikkertoernooi gespeeld wordt, moet dit van te voren worden aangegeven aan de bar. Als de partij gespeeld is, wordt dit wederom aan de bar gemeld met de behaalde scores en beurten.
 10. Roken tijdens een partij is niet toegestaan, tenzij dit in overleg door de spelers anders is bepaald.
 11. Het biljart kan van te voren gereserveerd worden voor een partij, deze partij heeft dan ook voorrang op het biljart. Als de mogelijkheid er is mag er ook sporadisch een partij gespeeld worden.